search

Als je boodschappen gaat doen, dan lees je vaak het etiket met de ingrediënten om met kennis van zaken te beslissen wat je gaat kopen. Etiketten op kattenvoer zien er vaak echter ingewikkeld en onbegrijpelijk uit. Neem een kijkje in deze gids om te begrijpen wat je allemaal te lezen krijgt.

Ingrediëntenlijst

In ingrediëntenlijsten bij voedingswaren staan de ingrediënten vermeld in dalende volgorde volgens het percentage dat ze vertegenwoordigen in het totale gewicht. Als het eerste ingrediënt op een pot salsa bijvoorbeeld ‘tomaten’ is, dan weet je dat het grootste deel van het product bestaat uit tomaten en dat de overige ingrediënten op het etiket samen de rest van het volume volmaken

Hetzelfde geldt voor het etiket op het voer van je kat. Als ‘kip’ als eerste ingrediënt vermeld staat, dan weet je meteen dat een aanzienlijk gedeelte van het voer uit kip bestaat. Zoek vooral naar bestanddelen van dierlijke oorsprong op het etiket. Daarin zitten namelijk de eiwitten en aminozuren die je viervoeter nodig heeft om gezond te blijven.

Gegarandeerde analyse

De gegarandeerde analyse van voedingswaren is de weergave van het minimum- en/of maximumpercentage van bepaalde voedingsstoffen in die voedingswaren, zoals eiwitten, vetstoffen, vezels of vochtgehalte. De gegarandeerde analyse voor droogvoer is niet dezelfde als die voor natvoer, al was het maar omdat het vochtgehalte van natvoer veel hoger ligt. Als je de voedingsprofielen van droogvoer en natvoer nauwkeurig met elkaar wilt vergelijken, dan kan dat via deze formule.

Voedingsprofielen voor kattenvoer van de AAFCO

De Association of American Feed Control Officials (AAFCO) bepaalt in de VS de voedingsnormen voor dierenvoeding. Op dit ogenblik bestaan er twee aparte categorieën van kwaliteitsnormen voor dierenvoeding: de eerste voor jonge dieren en zwangere/zogende moeders en de tweede voor volwassen dieren. Al het kattenvoer van NUTRO™® voldoet aan de AAFCO-voedingsnormen voor kattenvoer.

Bronnen:

How to Read Cat Food Labels by Kelli Miller
How to Interpret the Guaranteed Analysis on Pet Food Labels by eHow
Pet Food Labels by the U.S. FDA
Selecting Nutritious Pet Foods by David A. Dzanis, D.V.M., Ph.D., DACVN

TIPS
VAN NUTROTM

WIJ GELOVEN

DAT SCHONE VOEDING BETEKENT DAT ONZE VIERVOETERS HET BESTE KRIJGEN

Simple

EENVOUDIG

Met liefde bereide recepten, boordevol smaak en rijk aan voedingsstoffen. Gemaakt zonder GGO's. Geen kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of bewaarmiddelen. Geen mais, tarwe of zuivelproducten.

Purposeful

DOELGERICHT

Duidelijke etiketten. Elk ingrediënt heeft een duidelijke voedingsfunctie en is makkelijk herkenbaar. Hoogwaardige eiwitten vormen het hoofdingrediënt.

Trustworthy

BETROUWBAAR

Afkomstig van betrouwbare leveranciers en bereid in erkende installaties onderworpen aan strenge kwaliteits- en veiligheidscontroles.

Cookie-Einstellungen