Zoek

Wat zoek je precies?

ALLES OVER BINNENHUISKATTEN | NUTRO™

Katten die binnenshuis leven, hebben het comfortabeler dan katten die in openlucht leven en hebben minder af te rekenen met ziekten, natuurlijke vijanden of andere gevaren zoals auto’s. Binnenhuiskatten worden gemiddeld tweemaal zo oud als buitenhuiskatten. Toch hebben ze hun eigen problemen en behoeften. Kom er hier meer over te weten en ontdek hoe je je kat gelukkig en gezond houdt.

ALLES OVER BINNENHUISKATTEN | NUTRO™

Nood aan beweging

Binnenshuis levende katten zijn heel wat minder actief, omdat ze minder prikkels ervaren en minder plaats hebben om rond te zwerven dan katten die in openlucht leven. Als compensatie voor haar wat minder actieve levenswijze zou je dagelijks minstens zo’n 20 à 30 minuten moeten spelen met je kat.

Zorg voor voldoende variatie en nieuwe elementen in de spelletjes. Probeer andere plekken in huis, varianten op bestaande spelletjes of zelfs nieuwe speeltjes. Zelfs iets eenvoudigs als een wasmand kan het favoriete speelgoed van je kat worden. Laat bij je jaarlijkse bezoek aan de dierenarts ook het gewicht van je kat nakijken om ervoor te zorgen dat ze niet te zwaar wordt.

Elk zijn eigen plekje

Katten hebben ook altijd een plekje nodig waar ze zich veilig kunnen voelen. Dit geldt zeker in gezinnen waar nog andere katten, honden of jonge kinderen zijn. Een uitkijkplekje boven op een boekenrek of een kast is ideaal, want het is op veilige afstand van honden en kinderen en biedt een goed en rustig overzicht over de kamer.

Kattenbak

Een schone kattenbak is van essentieel belang voor het comfort en de gezondheid van je kat. Zorg voor minstens één bak per kat. De kattenbak dient dagelijks schoongemaakt te worden. Katten hebben het niet voor een vuile, al gebruikte bak en durven al eens in huis plassen als ze geen schone bak krijgen.

Huid en vacht

De vacht en huid van je kat geven meestal goed aan hoe goed ze eet en hoe gezond ze zich voelt. Heel wat binnenhuiskatten hebben last van droge, geïrriteerde of schilferige huid. Dit kan veroorzaakt worden door de droge lucht van de verwarming of de airconditioning.

In sommige gevallen kunnen een doffe vacht en ongezonde huid wijzen op een voedingstekort. NUTRO™® Kattenvoer bevat de precieze hoeveelheden zink en linolzuur (een Omega 6-vetzuur) die een kat nodig heeft voor een glanzende vacht, om huidschilfers te voorkomen en de vochtbarrière van de huid te verbeteren.

Zorg er ook voor dat je je kat tussen eenmaal per week en eenmaal per dag borstelt, afhankelijk van hoe lang en hoe dik de vacht is. Binnenshuis levende katten worden vaker verzorgd en door overtollig haar te verwijderen, vooral tijdens de ruiperiode, duiken er ook minder haarballen op.

Voeding

Doordat binnenhuiskatten doorgaans minder energie verbruiken, hebben ze meer eiwitten en minder calorieën nodig. Ze hebben ook voldoende water nodig en daar kun je zelf ook toe bijdragen dankzij een juiste mix tussen droogvoer en natvoer. Zorg ervoor dat je kat steeds kan beschikken over vers water. Ontdek meer over de verschillende soorten NUTRO™® Kattenvoer, om de juiste, kwaliteitsvolle voeding te vinden voor jouw kat.