Zoek

Wat zoek je precies?

OVERSCHAKELEN OP NIEUW EN BETER VOER IN 6 DAGEN

Als je je kat voor het eerst NUTRO ™ voert of haar eten moet veranderen, dan raden we aan om over een periode van 6 dagen steeds grotere hoeveelheden van het nieuwe voer door haar oude voer te mengen.

OVERSCHAKELEN OP NIEUW EN BETER VOER IN 6 DAGEN

6 dagen overgangsperiode

Waarom bevelen we deze overgangsperiode aan? Het spijsverteringsstelsel van je kat kan gevoelig zijn voor veranderingen in haar eetgewoonten. Door haar voeding beetje bij beetje te mengen, kan ze makkelijker aanpassen aan het licht verteerbare en gezonde NUTRO-voer. Met een overgangsperiode van 6 dagen blijft het ongemak van een plotse verandering in de voeding van je kat beperkt.

Voor katten met gevoelige maag en darmen

Sommige katten zijn bijzonder gevoelig voor veranderingen in hun eetgewoonten. In zo’n geval kan de overgangsperiode verlengd worden tot 14 dagen. Bovendien zijn sommige veranderingen ingrijpender dan andere en vergen ze bijgevolg ook meer tijd. Het kan daarbij gaan om de overstap tussen natvoer en droogvoer, tussen voer voor verschillende leeftijdscategorieën of een verandering naar voer voor binnenhuiskatten of individueel aangepast voer. Voor een langere overgangsperiode kun je onderstaande tabel volgen.

14 dagen overgangsperiode

TIMING HOEVEELHEID NUTROTM KATTENVOER HOEVEELHEID OUD KATTENVOER
Twee dagen 10% 90%
Twee dagen 25% 75%
Twee dagen 40% 60%
Twee dagen 50% 50%
Twee dagen 60% 40%
Twee dagen 75% 25%
Twee dagen 90% 10%
Na veertien dagen 100% --