Zoek

Wat zoek je precies?

WIST JE DAT JE KAT MET DE JAREN ANDERE VOEDING NODIG HEEFT?

Wanneer je kattenvoer gaat kopen, dan zie je ongetwijfeld hoeveel soorten er eigenlijk bestaan. Het is niet alleen een kwestie van verschillende smaakjes, er is ook een indeling naar gelang van hoe oud je kat is. Er is speciaal kattenvoer voor kittens, volwassen katten en seniors, allemaal aangepast aan de specifieke behoeften die ze in die levensfase hebben.

WIST JE DAT JE KAT MET DE JAREN ANDERE VOEDING NODIG HEEFT?

Kittens

Het lichaam van kittens groeit en verandert elke dag en daarom hebben ze nood aan voer met een hogere voedingswaarde dan volwassen katten of seniors. Ze zijn overigens ook een stuk actiever dan volwassen katten of seniors, waardoor ze dan ook meer calorieën nodig hebben. Zodra een kitten gespeend is, is het van belang hem speciaal voor kittens gemaakt hoogwaardig voer te geven om hem te laten opgroeien tot een zo gezond en zo sterk mogelijke volwassen kat.

Je moet je kittens vaak te eten geven. Ideaal is driemaal per dag tot ze 6 maanden oud zijn en vanaf dan tweemaal per dag.

Volwassen katten

Ook een volwassen kat heeft nood aan voeding die aan haar leeftijd aangepast is. Als volwassen katten voeding voor kittens eten, dan krijgen ze te veel calorieën binnen en worden ze te zwaar. Als ze daarentegen voeding voor seniors eten, dan krijgen ze wellicht te weinig calorieën binnen. Het is ook voor volwassen katten van belang dat hun eten bestaat uit de juiste mix van voedingsstoffen. NUTROKattenvoer is beschikbaar in een brede waaier van recepten, waarvan een aantal specifiek gericht zijn op eventuele gezondheidsproblemen zoals bijvoorbeeld overgewicht, overgevoeligheid, huidproblemen of maagproblemen.

Seniors

Naarmate ze ouder worden, worden katten minder actief en hebben ze bijgevolg ook andere voedingsstoffen nodig. Ze hebben bijvoorbeeld meer vezels en water nodig om hun spijsvertering op peil te houden. Senior kattenvoer bevat minder calorieën, maar heeft nog steeds een evenwichtige mix van de juiste voedingsstoffen voor oudere katten.

Zodra ze 7 jaar oud is, wordt een kat beschouwd als senior en kan ze overstappen op speciaal voer voor senior katten.

Zwangere en zogende katten

Kittens dragen en zogen kan heel wat fysieke kracht vergen van een moeder. Zij heeft daarom ook een veel rijker dieet nodig. Zwangere en zogende katten mogen eigenlijk voer voor kittens krijgen, zodat ze in deze speciale periode voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Kijk op de verpakking om te weten hoeveel ze precies moeten krijgen.

Ongeacht hoe jong of oud je kat is, het is van belang haar hoogwaardige en natuurlijke voeding te geven met de juiste mix van vetstoffen, koolhydraten, eiwitten, vitaminen en mineralen. NUTRO Kattenvoer biedt je kat precies de juiste voedingsstoffen, ongeacht hoe jong of oud ze is, en is aangewezen voor tal van specifieke gezondheidsproblemen.

Bronnen:

Nutritional Needs of Older Cats by PetMD
How Often Should I Feed My Cat? by Franny Syufy
As Your Cat Ages by Janet Tobiassen Crosby, DVM