Zoek

Wat zoek je precies?

WAT IS DE BESTE VOEDING VOOR BINNENHUISKATTEN? | NUTRO™

Binnenshuis levende katten leven doorgaans in een comfortabelere en veiligere omgeving dan katten die in openlucht leven, maar verscheidene factoren binnenshuis, zoals langdurige blootstelling aan verwarming en airconditioning, kunnen ook effect hebben op hun gezondheid. Bovendien wassen binnenhuiskatten zichzelf ook vaker, wat de kans op vervelende haarballen alleen maar groter maakt. Dit verklaart dan ook waarom de voedingsbehoeften van een binnenhuiskat niet dezelfde zijn als die van een buitenhuiskat.

WAT IS DE BESTE VOEDING VOOR BINNENHUISKATTEN? | NUTRO™

Waarom aparte voeding voor binnenhuiskatten?

Huid en vacht — Katten die binnenshuis leven, kunnen vacht- en huidproblemen krijgen door de lange blootstelling aan verwarming en airco. Ook al zorgen die voor een aangename leefomgeving, toch kan de droge lucht die ze uitstoten de kat een schilferige huid en doffe vacht bezorgen.

Haarballen — Binnenhuiskatten wassen zichzelf zo’n drie à vier uur per dag. Als ze dat langer doen, dan kunnen er zich meer haarballen vormen in het spijsverteringskanaal. Als ze niet snel uitgescheiden worden, dan kunnen deze haarballen leiden tot darmobstructie, met alle gevolgen van dien.

Gezond gewicht — Binnenshuis levende katten zijn minder actief dan katten in openlucht en ze slapen tot driekwart van de dag. Doordat ze minder bewegen, kunnen ze ook sneller aankomen en zijn ze vatbaarder voor gezondheidsproblemen die gepaard met overgewicht, zoals diabetes, artritis en zelfs een kortere levensduur.

Kattenbakgeurtjes — Binnenhuiskatten gebruiken hun eigen kattenbak en laten daarbij ook hun eigen geurtje achter. Als de kattenpoep te hard gaat geuren, dan kan dat een teken zijn van onevenwichtige voeding.

Belangrijkste bestanddelen in de voeding van een binnenhuiskat

Natuurlijke oliën — Voeding voor binnenshuis levende katten dient de best mogelijke bestanddelen voor een gezonde huid en vacht te bevatten. NUTRO Indoor Kattenvoer is rijk aan natuurlijke oliën voor een zachte, glanzende vacht. Samen met andere ingrediënten zorgen ze voor de nodige Omega-vetzuren voor een gezonde huid en vacht.

Vezels — Vezels zijn een onmisbare voedingsstof voor gezonde darmen en een vlotte spijsvertering. Bovendien vermindert een juiste dosis vezels ook de vorming van haarballen. De vezels zijn van plantaardige oorsprong, zoals haver en bietenpulp. NUTRO Indoor Kattenvoer bevat een mix van oplosbare en onoplosbare vezels die bijdragen tot gezonde darmflora en vlotte darmtransit, om zo de vorming van haarballen tot een minimum te beperken.

Optimale calorie-inname — Binnenhuiskatten leiden een minder actief leven en hebben daarom minder calorieën nodig dan buitenhuiskatten. Speciaal ontworpen voeding met aangepaste hoeveelheid calorieën voor een leven als binnenhuiskat draagt bij tot een gezond gewicht. Bovendien vermelden ook de voedingsrichtlijnen een lagere calorie-inname voor binnenshuis levende katten, aangepast aan hun minder actieve levensstijl.

Licht verteerbare ingrediënten — De juiste hoeveelheden licht verteerbare eiwitten van dierlijke en plantaardige oorsprong zorgen voor een betere spijsvertering en kunnen zelfs kwalijke geurtjes in de kattenbak binnen de perken houden.