Zoek

Wat zoek je precies?

WIST JE DAT JE HOND MET DE JAREN ANDERE VOEDING NODIG HEEFT?

Wanneer je hondenvoer gaat kopen, dan zie je ongetwijfeld hoeveel soorten er eigenlijk bestaan. Het is niet alleen een kwestie van verschillende smaakjes, er is ook een indeling naar gelang van hoe oud je hond is. Er is speciaal hondenvoer voor puppy’s, volwassen honden en seniors, allemaal aangepast aan de specifieke behoeften die ze in die levensfase hebben.

WIST JE DAT JE HOND MET DE JAREN ANDERE VOEDING NODIG HEEFT?

Puppy’s

Het lichaam van puppy’s groeit en verandert elke dag en daarom hebben ze nood aan voer met een hogere voedingswaarde dan volwassen honden of seniors. Ze zijn overigens ook een stuk actiever dan volwassen honden of seniors, waardoor ze dan ook meer calorieën nodig hebben. Zodra een puppy gespeend is, is het van belang hem speciaal voor puppy’s gemaakt hoogwaardig voer te geven om hem te laten opgroeien tot een zo gezond en zo sterk mogelijke volwassen hond.

Je moet je puppy vaak te eten geven. Ideaal is driemaal per dag tot hij 6 maanden oud is en vanaf dan tweemaal per dag.

Volwassen honden

Ook een volwassen hond heeft nood aan voeding die aan zijn leeftijd aangepast is. Als volwassen honden puppyvoeding eten, dan krijgen ze te veel calorieën binnen en worden ze te zwaar. Als ze daarentegen voeding voor seniors eten, dan krijgen ze wellicht te weinig calorieën binnen. Het is ook voor volwassen honden van belang dat hun eten bestaat uit de juiste mix van voedingsstoffen. NUTRO hondenvoer, is beschikbaar in een brede waaier van recepten, waarvan een aantal specifiek gericht zijn op eventuele gezondheidsproblemen zoals bijvoorbeeld overgewicht, overgevoeligheid, huidproblemen of maagproblemen.

Seniors

Naarmate ze ouder worden, worden honden minder actief en hebben ze bijgevolg ook andere voedingsstoffen nodig. Ze hebben bijvoorbeeld meer vezels nodig om hun spijsvertering op peil te houden. Senior hondenvoer bevat minder calorieën, maar heeft nog steeds een evenwichtige mix van de juiste voedingsstoffen voor oudere honden.

Vanaf wanneer wordt een hond senior? Wel, dat ligt eraan. Kleinere honden leven langer en zijn dus later ‘oud’ dan de grotere rassen. Doorgaans wordt een hond als senior gezien zodra hij op de helft of twee derde van de voor zijn ras gemiddelde leeftijd zit.

Zwangere en zogende honden

Puppy’s dragen en zogen kan heel wat fysieke kracht vergen van een moeder. Zij heeft daarom ook een veel rijker dieet nodig. Zwangere en zogende honden mogen eigenlijk puppyvoer krijgen, zodat ze in deze speciale periode voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Kijk op de verpakking om te weten hoeveel ze precies moeten krijgen.

Ongeacht hoe jong of oud je hond is, het is van belang hem hoogwaardige en natuurlijke voeding te geven met de juiste mix van vetstoffen, koolhydraten, eiwitten, vitaminen en mineralen. NUTRO hondenvoer biedt je hond precies de juiste voedingsstoffen, ongeacht hoe jong of oud hij is, en is aangewezen voor tal van specifieke gezondheidsproblemen. Neem een kijkje in ons productengamma en gebruik de filter links om het precieze recept voor jouw hond te vinden.