Zoek

Wat zoek je precies?

ZORGEN VOOR OUDERE HONDEN

Dankzij de vooruitgang van de diergeneeskunde en het wetenschappelijk samengestelde natuurlijke hondenvoer voor oudere honden is het niet zo uitzonderlijk dat kleinere honden 15 jaar of ouder worden. De typische levensverwachting van een welbepaald ras kun je te weten komen bij fokkers, dierenartsen of in dierenwinkels. Doorgaans geldt dat kleinere rassen langer leven dan grote rassen. Met de juiste verzorging, evenwichtige en gezonde voeding en een stevige dosis liefde heeft je hond nog vele mooie jaren voor de boeg, samen met het hele gezin.

ZORGEN VOOR OUDERE HONDEN

Ook in ouder worden zijn honden net als mensen

Naarmate we ouder worden, worden we allemaal minder actief en verliezen we spierkracht en botmassa. Onze spijsvertering loopt wat minder vlot, onze smaakpapillen worden minder gevoelig, onze huid wordt droger en onze gewrichten worden stilaan wat stijver. Geef een oudere hond dan ook wat extra aandacht en zorg.

Oudere honden: uitkijken met het gewicht!

Het is van belang het gewicht van een oudere hond goed in het oog te houden. Overgewicht is bijzonder lastig voor het hart van je hond, maar ook voor zijn botten en andere vitale organen.

Tijd voor wat minder inspannende activiteiten

Ook oudere honden spelen nog graag, maar bij bepaalde rassen kunnen heupen en gewrichten te lijden hebben onder artritis. Bovendien zijn veel oudere honden ook sneller moe. Houd ook in de gaten hoe actief je hond is. Wanneer ze moe zijn, stoppen honden vaak met spelen.

Hondenvoer voor elke leeftijd

Het is belangrijk voor een senior hond, ook al ziet hij er nog jong uit, dat je hem natuurlijke voeding voor oudere honden geeft, zoals NUTRO™® hondenvoer, om hem zo lang mogelijk gezond te houden. Als je hond soms problemen heeft met kauwen, meld dat dan aan de dierenarts. Ouder wordende honden hebben vaak minder zin om te eten. Met een mix van natvoer en droge brokken kun je ze echter helpen hun eetlust terug te vinden.