search

Met de hond op reis gaan is een uitdaging op zich en vergt de nodige planning. Als je de onderstaande checklist volgt, dan kun je zorgeloos vertrekken en met zijn allen genieten van een leuke en veilige reis.

  • Voedsel. Het is belangrijk de eetgewoonten van je hond niet te verstoren wanneer je op reis vertrekt, want het kan heel wat darmstoornissen opleveren. Als je hond eten uit blik krijgt, koop dan eventueel kleinere blikjes als het moeilijk is overschotjes koel te bewaren. Ook inklapbare drink- en eetbakjes kunnen handig zijn als je niet te veel mee wil nemen.
  • Reistas. Als je met het vliegtuig reist, dan heb je heel waarschijnlijk een gesloten reistas met specifieke afmetingen nodig waar de hond de hele vlucht in moet blijven. Vraag best op voorhand na bij de luchtvaartmaatschappij. Je hebt een grotere keuze aan reistassen als je de hond mee in de auto neemt, maar vergeet niet dat autoharnassen voor honden veiliger zijn dan tassen. Er zijn heel wat van die autoharnassen verkrijgbaar in de handel.
  • Halsband en leiband. Zorg ervoor dat je contactgegevens op de halsband van je hond vermeld staan, ingeval je mekaar zou kwijtraken. Vergeet ook de poepzakjes niet voor tijdens het wandelen.
  • Microchip. In sommige landen (waaronder het VK) ben je wettelijk verplicht je hond te laten voorzien van een microchip.
  • Documenten. Sommige hotels en luchtvaartmaatschappijen vragen je aan te tonen dat je hond voldoende gevaccineerd en gezond is. Het is ook handig een foto van je hond mee te nemen, mocht je mekaar ooit kwijtraken. Voor wie mee helpt zoeken, is het in dat geval makkelijker hem terug te vinden en te herkennen.
  • Eventuele medicatie. Het kan erg moeilijk zijn die tijdens de reis te vervangen.
  • Deken of speelgoed van thuis. Ook al is het niet echt verplicht, toch kan iets met een vertrouwde geur de reis voor je hond aangenamer maken. Voor honden die een strikte routine gewend zijn, kan dit een hele geruststelling zijn wanneer hun routine verstoord wordt — zelfs al is het maar voor een leuke uitstap naar het strand.
  • Kalmeermiddel. Als je hond ongewoon gejaagd is in de wagen of tijdens gelijk welke andere manier van reizen, vraag dan eventueel aan de dierenarts dat hij een middeltje voorschrijft om je hond wat rustiger te houden.

Met deze checklist vergeet je niets belangrijks voor je op reis vertrekt. Voeg een exemplaar bij je eigen paklijst en zorg ervoor dat de reis voor je hond even prettig voelt als voor jezelf.
Als je naar een plek reist waar je nooit eerder was, laat je hond dan even onderzoeken door de dierenarts voor je boekt.

TIPS
VAN NUTROTM

WIJ GELOVEN

DAT SCHONE VOEDING BETEKENT DAT ONZE VIERVOETERS HET BESTE KRIJGEN

Simple

EENVOUDIG

Met liefde bereide recepten, boordevol smaak en rijk aan voedingsstoffen. Gemaakt zonder GGO's. Geen kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of bewaarmiddelen. Geen mais, tarwe of zuivelproducten.

Purposeful

DOELGERICHT

Duidelijke etiketten. Elk ingrediënt heeft een duidelijke voedingsfunctie en is makkelijk herkenbaar. Hoogwaardige eiwitten vormen het hoofdingrediënt.

Trustworthy

BETROUWBAAR

Afkomstig van betrouwbare leveranciers en bereid in erkende installaties onderworpen aan strenge kwaliteits- en veiligheidscontroles.

Cookie-Einstellungen